Sprječavanje manipulacije sportskim natjecanjima

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) nastavlja kampanju Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) za sprečavanje manipulacije sportskim natjecanjima putem svojih internetskih stranica i društvenih mreža, aktivnostima pod nazivom Budi iskren, budi svoj. Vjeruj u sport! Kako su ciljna skupina kampanje upravo sportaši, treneri i službene osobe, HOO je na svojim mrežnim stranicama objavio niz edukativnih materijala vezanih uz temu sprečavanja manipulacije sportskim natjecanjima.

Tako je objavljen i edukativni video Što je manipulacija?, kao i poveznica na video koji govori o tome zašto ljudi manipuliraju natjecanjem. Dostupni su i letak Tko bi namjerno izgubio, Pravilnik o sprečavanju manipulacije sportskim natjecanjima, kao i Olympic movement code on the prevention of the manipulation of competitions.

Sportašima je namijenjen i video Kako su me tražili da varam.

Za trenere i službene osobe, uza sve spomenuto, korisni su i sljedeći video materijali: Koji su rizici povezani sa sportskim klađenjem i Koja je uloga uzora. Sve informacije na tu temu dostupne su na mrežnim stranicama HOOa.